Fakturabelåning eller banklån?

Alla företag behöver någon gång få loss kapital för att kunna fortsätta växa, göra investeringar eller täcka skulder. När ett företag saknar eget kapital är fakturabelåning eller ett traditionellt banklån två alternativa finansieringsformer.

Fakturabelåning eller banklån?

Alla företag behöver någon gång få loss kapital för att kunna fortsätta växa, göra investeringar eller täcka skulder. När ett företag saknar eget kapital är fakturabelåning eller ett traditionellt banklån två alternativa finansieringsformer.

Likheter och skillnader

Fakturabelåning och banklån är olika typer av lån. Båda finansieringssätten innebär att låntagaren betalar för lånet.

Vid banklån ansöker ett företag om att få låna pengar av banken. I samband med ansökan kräver oftast banken att du skickar in balansräkning och bokslut med mera. Bankerna har blivit allt tuffare i sin kreditgivning. Även om företaget har en lång företagshistoria och ordning på alla papper kan det vara svårt att få vettiga lånevillkor. Om banklånet beviljas betalar företaget ränta och eventuella amorteringsavgifter under lånets bindningstid. Ofta tillkommer en uppläggningsavgift. Handläggningstiden för ett banklån är relativt lång från tidpunkten för ansökan tills pengarna betalas ut.

Vid fakturabelåning lånar en fakturafinansiär ut pengar för en eller flera kundfordringar mot en fastställd procentandel av fakturans totala värde. Hos vissa aktörer kan det tillkomma vissa avgifter. Fakturabelåning är en flexibel finansieringsform på så sätt att företaget kan belåna en eller flera kundfakturor. Metoden är snabb. Det tar mindre än 24 timmar att få ut summan för en belånad faktura från tidpunkten då den godkänts och attesterats av kunden.

Lite kortfattat kan man säga att fakturabelåning är en snabbare och flexiblare låneform än ett traditionellt banklån.
När passar det med fakturabelåning?

  • När ett företag snabbt behöver frigöra kapital för att kunna växa, investera eller täcka skulder.
  • I situationer när ett företag behöver använda sig av ett flexibelt finansieringssätt.
  • När företagets egen kapitalbas inte räcker till investeringar.
  • För företag som har en hög tillväxt och det krävs kapital men även likviditet för att kunna ha råd att växa.
  • För företag som expanderar snabbt men har en ansträngd ekonomi.

Kreditkompaniet erbjuder enkel och snabb finansieringslösning

Kreditkompaniethar ett enkelt upplägg för tjänsten fakturabelåning utan dolda eller tillkommande avgifter. Vi betalar ut 95 procent av fakturabeloppet så snart kunden godkänt fakturan. Det innebär en avgift på 5 procent av totalbeloppet per 30 dagar oavsett faktura-belopp. Med andra ord, att belåna 1000 kr kostar ditt företag 50 kr och att belåna 10000 kr kostar 500 kr, etcetera. Från godkänd attest omvandlar vi dina kundfordringar till pengar inom 24 timmar.

Kreditkompaniet grundades våren 2009 och vilar på gedigen jurist- och ekonomkompetens. Vi har rötter i projektledningsföretaget Perfecta, som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen. Rak och personlig kontakt är viktig för oss. Annars kan vi inte sätta oss in i dina behov. Därför får du alltid en personlig kontaktperson som sköter alla dina ärenden.

Välkommen att höra av dig till oss på Kreditkompaniet så berättar vi mer om vår fakturabelåningstjänst. Ring 08-744 45 50 eller skicka e-post.

Vi erbjuder

Inga dolda avgifter

Betala bara när du använder våra tjänster.

Enhetspris

En fast procentsats per 30 dagar på alla fakturor.

Personlig kontakt

Vi är den kundnära aktören man kan prata direkt med.